Parcours

PARCOURS 21.1 KM

De start vindt plaats op het haventerrein van Lauwersoog, vóór restaurant Schierzicht. Via een schitterende route door en langs de bossen en boorden van het Lauwersmeer arriveren de lopers in Zoutkamp bij de garnalenverwerkingsfabriek van Heiploeg BV. Vervolgens lopen ze door het pittoreske vissersplaatsje Zoutkamp. De laatste 6 kilometer gaan de deelnemers over het oude Groninger land via Niekerk naar Ulrum, waar ze aangemoedigd door muziek en een enthousiast publiek de finish bij café-restaurant Neptunus bereiken. Ze hebben er dan precies 21,1 km op zitten! Precies, want het parcours is opgemeten met de Jones-counter. Elke kilometer wordt door een herkenningsteken duidelijk aangegeven.
Iedereen vanaf 16 jaar kan aan deze loop meedoen. Gekozen kan worden uit deelname aan de wedstrijd, of de recreatieloop. Op het parcours zijn 8 verzorgingsposten, die door vrijwilligers worden bemand, met water, fruit(2 posten) en sponzen. Daar zijn ook Rode Kruis- en EHBO-medewerkers aanwezig. Verdere medewerking wordt verleend door de regiopolitie, de gemeente Het Hogeland, de brandweer van Zoutkamp en vele sponsors. Meer dan 150 vrijwilligers zijn te vinden bij de inschrijving, de verkeersregeling en de begeleiding van de deelnemers. Het gehele traject van Lauwersoog tot Zoutkamp en van Zoutkamp tot Ulrum zal tijdens de halve marathon voor het doorgaande verkeer worden afgesloten. Professioneel geluid, communicatie en videoregistratie worden verzorgd vanuit de jurybussen (start en finish). De tijdregistratie wordt ondersteund door Loopcircuit Noord Nederland. .

PARCOURS 10KM

De start is om 14.00 in Ulrum bij eetcafé Neptunus (Noorderstraat 1). De eerste 3 kilometer gaan door het dorp Ulrum waarna de lopers door het mooie Groningse landschap rennen en uit komen in het pittoreske Niekerk waar vervolgens de route van de halve marathon en de 10 kilometer samen komen. Via Niekerk komen de lopers weer in Ulrum waar er wordt gefinisht bij eetcafé Neptunus. Op het parcours zijn 4 verzorgingsposten, die door vrijwilligers worden bemand met water, fruit(1 post) en sponzen. Hier zijn ook Rode Kruis- en EHBO-medewerkers aanwezig.

route10km