Halve Marathon

Al 29 jaar wordt halverwege de zomer de Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum gelopen. Een evenement waar jaarlijks meer dan 400 deelnemers aan meedoen

lauwersoog

De deelnemers van de halve marathon starten in Lauwersoog en lopen vanaf Wereld Erfgoed Waddenzee een afstand van 21.1 km door het Nationaal Park Lauwersmeer, via het mooie vissersdorp Zoutkamp door naar Ulrum.

ulrum

De deelnemers van de 10 km starten en finishen in Ulrum en lopen de eerste 3 kilometer door het dorp waarna de lopers door het mooie Groningse landschap rennen en uitkomen in het pittoreske Niekerk waar vervolgens beide afstanden samenkomen. Via Niekerk komen de deelnemers weer in Ulrum waar gefinisht wordt bij eetcafé Neptunus.

Het evenement start over ...

Het evenement

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Minuten
  • 00Seconden

Al 29 jaar wordt halverwege de zomer de Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum gelopen. Een evenement waar jaarlijks meer dan 400 deelnemers aan meedoen en waar de hele omgeving bij betrokken is als vrijwilliger of sponsor. Een feest voor lopers en dorpen, met muziek langs de route en veel enthousiaste vrijwilligers. Een evenement waar het dorp trots op kan zijn! We starten aan de Wadden, een prachtig gebied dat op de Werelderfgoedlijst staat. Daarna voert de tocht door het prachtige Nationaal Park het Lauwersmeer. Vervolgens komt u door de oude karakteristieke vissersplaats Zoutkamp, om daarna via Niekerk weer in Ulrum te arriveren.

Schrijf je in

Inschrijven kan online, tot 22 juli. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar voor de halve marathon en 14 jaar voor de 10 kilometer

Halve Marathon

De start van de halve marathon vindt plaats op het haventerrein van Lauwersoog, vóór restaurant Schierzicht. Via een schitterende route door en langs de bossen en boorden van het Lauwersmeer arriveren de lopers in Zoutkamp bij de garnalenverwerkingsfabriek van Heiploeg BV. Vervolgens lopen ze door het pittoreske vissersplaatsje Zoutkamp.

10 KM

De start is om 14.00 in Ulrum bij eetcafé Neptunus (Noorderstraat 1). De eerste 3 kilometer gaan door het dorp Ulrum waarna de lopers door het mooie Groningse landschap rennen en uit komen in het pittoreske Niekerk waar vervolgens de route van de halve marathon en de 10 kilometer samen komen. Via Niekerk komen de lopers weer in Ulrum waar er wordt gefinisht bij eetcafé Neptunus.

uitslagen

Na afloop van het evenement kunt u hier de uitslagen bekijken.

het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze socials.

sponsors

Wij danken onze sponsors voor het mede mogelijk maken van deze fantastische halve marathon.

de organisatie

Foto_van_bestuur
DutchEnglishGerman
Scroll naar boven